Investment Project

  • Home
  • ROW52 Laneway Upgrade

ROW52 Laneway Upgrade

A transformation of an underutilised laneway into a vibrant, pedestrianised public space.

The Row52 laneway upgrade is part of the Town’s ‘Old Places, New Spaces’ program, targeting places within the Town that can be renewed and upgraded for greater community use and benefit.

ROW52 is the laneway that is located between Ten Ten Kitchen, East Victoria Park IGA and TAO Restaurant. The site is one of the Town’s most identifiable public spaces and was accessed by pedestrians, cyclists and vehicles for movement between Albany Hwy and the Iceworks Lane car park. The site was rarely utilised by the community outside of the occasional markets and only served the purpose of a thoroughfare between the Albany Hwy main street and public car parking.

After a couple of months of construction, the laneway was reopened to the public in January 2020 and is now a vibrant, pedestrianised public space. In August 2020, it was announced that ROW52 won an Australian Institute of Landscape Architects WA Urban Design Award.

Project Located In:

Project Owner:

Town of Victoria Park